top of page
Logo Kulen białe.png


(2021, 1CD)

Okładka Piotr Proniuk - Piano Medleys

1. "Journey to the Centre of the Earth" suite (The Journey/The Forest) (6:36)

2. Genesis suite (Dancing with the Moonlit Knight/The Carpet Crawlers/Firth of Fifth) (4:39)

3. "The Six Wives of Henry VIII" suite (Anne Boleyn/Catherine Howard/Catherine Parr/Catherine of Aragon/Jane Seymour) (5:25)

4. ELP suite (Tarkus - Stones of Years/Karn Evil 9: 1st Impression - Part 1) (4:01)

5. "The Myths and Legends of King Arthur and the Knights of the Round Table" suite (Arthur/Guinevere/Merlin the Magician) (12:07)


Czas trwania:   32:45

Wytwórnia:   Soundrop

Data wydania:   23 kwiecień 2021

Muzyka:   Rick Wakeman (1,3,5); Tony Banks, Steve Hackett, Phil Collins, Peter Gabriel, Mike Rutherford (2); Keith Emerson, Greg Lake (4); aranżacje Piotr Proniuk

Nagranie:   University of West London Studios, London, Wielka Brytania, przez Piotra Proniuka

Miks:   Qlen Studio, Gdańsk, Polska, przez Piotra Proniuka

Mastering:   Simon Gibson, Sean Magee; Abbey Road Studios, London, Wielka Brytania

Produkcja:   Piotr Proniuk

Projekt okładki:   Halina Proniuk

  • Biały Facebook Ikona
  • Biały Instagram Ikona
  • Biały YouTube Ikona
  • Biały Twitter Ikona
bottom of page